Materialen

Materialen
 


Tussahzijde van Hocosa
Alle zijde die niet afkomstig is van de cocon van de moerbeivlinder, wordt "wilde zijde", "soie sauvage" of "tussah zijde" genoemd. Wilde zijde is wat onregelmatiger en dikker en stugger dan de zijde dan de moerbeivlinder. Wilde zijde is moeilijk te ontgommen zodat de kleur goudgelig tot beige is.
Wilde zijde is diervriendelijke zijde. De poppen zijn meestral verlaten door de vlinders wanneer ze geoogst worden. Het is overigens nooit 100% te garanderen dat dit geheel vlekkeloos verloopt.

De volgende produkten verkopen wij van Tussahzijde: romper lange mouw, babymutsje, babyhemd met lange mouw, kinderhemdje mouwloos, kinderhemd lange mouw, lange onderbroeken voor kinderen, herenhemd mouwloos, unisex hemd met lange mouw, unisex lange onderbroek, dameshemd v-hals, dameshemd spaghettibandjes.

Moerbeizijde en Haspelzijde van Sawaco, Alkena en 
Kokon zwo
Dit type zijde is bekend uit de lingeriewereld en wordt meestal gezien als het mooiste type zijde. Het wordt verkregen van het goed af te haspelen gedeelte van de cocon. Het is glad en varieert van zijdeglans tot hoogglans. Het is relatief dun en lekker soepel.

Van moerbeizijde verkopen wij: verschillende Jersey (stretch) dameshemdjes met spaghettibandjes , hemdjes met bredere bandjes,  dameshemden met mouw, lange onderbroeken (dames), babymutsjes, kinderhemdjes in t-shirt model, kinderhemd lange mouw, legging kinderen, babyhemd lange mouw.


Bourettezijde van SilkRoad en Alkena
Grover type zijde met onregelmatige draad. Bourettezijde heeft geen glans.
De stof is dikker.

Wij verkopen van bourettezijde: damesshirtjes, dames bigshirt, babyhemdjes, babybroekjes, romper, babymutsjes, kindershirt met lange mouw.


Lenzing Micromodal

MicroModal® is 100% natuurlijk, super zacht en heeft een zeer hoog vocht absorberend vermogen. De vezel is volledig biologisch afbreekbaar. Lenzing MicroModal® is de merknaam voor vezels gemaakt van cellulose via het zeer milieu vriendelijke Edelweiss® proces. MicroModal® heeft het EU Ecolabel.